Rychlé provedení!

Doručeno přímo na adresu příjemce

Každý dárek je personalizovaný fotkou nebo textem

Rychlé provedení!

Super rychlá přeprava! Většina dárků objednaných před 16:00 je odeslána v ten samý den!

Doručeno přímo na adresu příjemce

Všechny dárky s fotografií a textem. Naše výrobky jsou takové jedinečné, právě proto, že si je navrhl právě ty. Perfektní dárky pro všechny příležitosti, dokonce i jako maličkost, např. když chceš poděkovat nebo ti někdo chybí.

Každý dárek je personalizovaný fotkou nebo textem

Udělej dojem na své blízké jedinečným dárkem, i když ho nemůžeš dát osobně. Potěš svou rodinu, přátele a známé osobním dárkem doručením na tebou vybranou adresu nebo dokonce přímo do poštovní schránky bez nutnosti vyzvednutí.

Den matek je zvláštním dnem, kdy se připomínají matky na celém světě. Ať už hledáte informace o tom, kdy je Den matek, nebo hledáte, co dělat či koupit, v tomto blogu se dočtete vše, co potřebujete vědět o Dni matek!

ledáte dárek ke Dni matek? Pak vám pomůžeme na cestě s našimi nejoblíbenějšími dárky.inspirativní dárky ke dni matek.

Den matek se obvykle slaví druhou neděli v květnu, ale datum se může v jednotlivých zemích lišit. Na celém světě se v tento výjimečný den vzdává pocta matkám. Činíme tak například tím, že matkám dáváme dárky a přáníčka, abychom jim vyjádřili uznání za vše, co pro nás udělaly.

Na které datum připadá Den matek v Nizozemsku?

Den matek se slaví každoročně druhou neděli v květnu, takže si v kalendáři poznamenejte, že Den matek v roce 2024 připadne na neděli 12. května! Prokázat své matce, že si jí vážíte a máte ji rádi, nemusí být velkolepé gesto ani přehnaný dárek. Například milé přáníčko s pozorným ručně psaným vzkazem a společně strávený čas jsou již jednoduché nápady, které vaši matku určitě potěší. Také překvapení v podobě snídaně do postele se skutečně vždycky cení. Ať tak či onak, Den matek je příležitostí připomenout své matce, jak moc pro vás znamená.

Dřevěná karta - Den matek

Dřevěná karta - Den matek

Čokolády

Čokolády

Dárkový stojan ze sušených květin

Dárkový stojan ze sušených květin

Dárková krabička se semínky divokých květin

Dárková krabička se semínky divokých květin

Původ Dne matek

Oslava Dne matek je skvělým způsobem, jak dát své matce najevo, co pro vás znamená, ale víte, jak tento svátek vznikl?

Den matek je jedním z nejslavnějších dnů v našich kalendářích. Den matek je dnem, kdy se vzdává pocta mateřství a oslavuje se pouto mezi matkami a jejich dětmi. Může se zdát, že tento den začal vznikat díky komerci, ale původ Dne matek sahá dokonce až do starověkých řeckých a římských civilizací, v nichž byly uctívány bohyně matek. Uctívali Rheu, která byla matkou bohů.

Jak se křesťanství šířilo Evropou, změnily se tyto slavnosti v náboženské oslavy uctívání Panny Marie jako "Matky Boží".

V 70. letech 19. století vedla jistá Anna Jarvisová kampaň za zavedení oficiálního svátku na počest všech matek, k čemuž ji inspirovala její vlastní matka. Její práce byla úspěšná a den k uctění matek se dostal na pořad dne v několika zemích světa. Z tohoto svátku se stal Den matek.

Ve Spojených státech se stal oficiálním svátkem v roce 1914, kdy prezident Woodrow Wilson podepsal zákon, který jej vyhlásil za každoroční událost. Od té doby se stal dnem, který se slaví po celém světě, ačkoli mnoho zemí má své vlastní jedinečné tradice - včetně oslav v různých dnech roku. Ať už pošleme květiny, nebo si vyhradíme čas, který strávíme se svými matkami, ať už se rozhodneme oslavit tento den jakkoli; věnujme chvíli uznání a poděkování našim matkám a všemu, co dělají!

Jak se slaví Den matek?

V Nizozemsku se Den matek slaví různými způsoby.

Mnoho lidí se rozhodne poslat matce květiny nebo čokoládu jako sladké gesto uznání.

Jiní překvapí své matky snídaní do postele, ručními pracemi nebo vlastnoručně vyrobeným přáním. Některé rodiny stráví den společně. Jdou na procházku, hrají stolní hry nebo navštíví muzeum či zoologickou zahradu.

Pokud žijete dál od sebe nebo z jakéhokoli důvodu nemůžete svou matku navštívit, můžete jí také zavolat (video) a poslat dárek poštou. Tímto způsobem stále dáváte najevo, že na ni myslíte. Ať už Den matek oslavíte jakkoli, vzpomínkou jistě dáte své matce pocit, že je mimořádně milována a oceňována!

Je Den matek oficiálním svátkem?

Den matek je na celém světě považován za státní svátek, ale ne ve všech zemích je oficiálním státním svátkem. Například v Nizozemsku a Belgii se slaví druhou květnovou neděli a je zákonem uznán jako oficiální svátek. v Nizozemsku tato tradice vznikla kolem roku 1925.

Slaví se Den matek mezinárodně?

Slaví lidé na celém světě Den matek? Odpověď zní ano! V mnoha zemích světa si lidé udělají čas, aby svou matku postavili do centra pozornosti a poděkovali jí. V tento výjimečný den rodiny na celém světě projevují lásku a uznání svým matkám. Ačkoli se zvyky mohou v jednotlivých regionech lišit, Den matek zůstává mezinárodně slaveným svátkem.

Je Den matek důležitý?

Ptáte se: "Je Den matek důležitý?" Pak pro vás máme odpověď. Rozhodně! Matky pro nás dělají tolik, dávají nám lásku, péči a podporu. Bohužel ne vždy se jim na oplátku dostává dostatečného uznání a ocenění. Obecně bereme lásku našich matek jako samozřejmost. Udělat si jeden den v roce na projevení vděčnosti je to nejmenší, co můžete nejdůležitější ženě ve svém životě oplatit. Udělejme si na nadcházející Den matek čas a ukažme, jak moc si vážíme všeho, co pro nás naše matky dělají.

Co je součástí Dne matek?

Nejlepší na Dni matek je, že vždy připadá na neděli. Téměř každý tak může pro svou matku udělat něco speciálního. Co ke Dni matek skutečně patří? To má každý jinak, ale zde je seznam toho, co si většina lidí vybírá:

  • Poslat květiny
  • Dodávka čokolády s potiskem fotografie
  • Snídaně do postele
  • Domácí karty
  • Na procházce
  • Hraní deskových her
  • Návštěva muzea, parku nebo zoo

Den matek mezi muslimy

Muslimové na celém světě uctívají své matky stejně jako mnohé jiné kultury a tradice. V muslimské komunitě není pro uctění matek stanoveno žádné konkrétní datum, ale tento den se slaví po celý rok.

V islámské tradici se matky těší velké úctě a často se nazývají "radostí života".

Hodiny den matek

Hodiny den matek

Den matek svíčka

Den matek svíčka

Klíčenka na Den matek

Klíčenka na Den matek

Blog

Blog