Rychlé provedení!

Doručeno přímo na adresu příjemce

Každý dárek je personalizovaný fotkou nebo textem

Rychlé provedení!

Super rychlá přeprava! Většina dárků objednaných před 16:00 je odeslána v ten samý den!

Doručeno přímo na adresu příjemce

Všechny dárky s fotografií a textem. Naše výrobky jsou takové jedinečné, právě proto, že si je navrhl právě ty. Perfektní dárky pro všechny příležitosti, dokonce i jako maličkost, např. když chceš poděkovat nebo ti někdo chybí.

Každý dárek je personalizovaný fotkou nebo textem

Udělej dojem na své blízké jedinečným dárkem, i když ho nemůžeš dát osobně. Potěš svou rodinu, přátele a známé osobním dárkem doručením na tebou vybranou adresu nebo dokonce přímo do poštovní schránky bez nutnosti vyzvednutí.

O Vánocích si všichni rádi dopřejeme hostinu, ale už tak je to náročné a někdy stresující období. Pokud prostě nemáte dostatek času, nezoufejte! Šéfkuchař YourSurprise Leopoldo Castillo pro vás připravil 4 snadné vánoční recepty, díky kterým můžete svým hostům dopřát slavnostní štědrovečerní večeři během chvilky!

Vždy ve spěchu

Všichni jsme to zažili: chtěli jsme na štědrovečerní večeři udělat velký dojem na hosty a ohromit je tím, jak je vše chutné. To však může být náročné, protože na to opravdu nemáme moc času, a přestože bychom rádi strávili hodiny v kuchyni, aby bylo vše co nejdokonalejší, není to prostě reálné. Běháme od obchodu k obchodu, abychom sehnali všechny ingredience, zdobíme své domovy odshora dolů a čeká nás vánoční pití, a přitom se snažíme postarat o děti. Chápeme vás, a proto jsme požádali našeho šéfkuchaře YourSurprise, aby pro vás připravil 4 jednoduché recepty, které vytvoří dokonalou a snadnou štědrovečerní večeři. Šťastné vaření a dobrou chuť!

Předpokládáme, že na večeři přijde velká skupina lidí, takže všechny tyto recepty jsou pro 10 osob. Pokud je vaše oslava menší, jednoduše množství upravte.

Předkrm: Tatarák z lososa (pro 10 osob)

Proč je tento recept snadný na Vánoce?

Tento recept je snadný a nezabere vám vůbec žádný čas, můžete ho připravit za 30 minut! Navíc vypadá slavnostně a chutná výborně.

Složení:

  • 450 gramů syrového lososa bez kůže a kostí
  • 1 šalotka
  • 1 avokádo
  • 2 lžičky kaparů
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžičky čerstvé pažitky
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 2 lžičky celozrnné hořčice
  • 1 špetka soli

Co dělat:

  1. Lososa rozkrojte podélně na osm dílů a ty pak opět na osm dílů na šířku. Kousky, které nyní zbyly, opět nakrájejte na osminy. Měly by vám vzniknout malé čtverečky lososa. Lososa vložte do mísy.
  2. Avokádo nakrájejte tak, aby jeho kousky byly stejně velké jako kostky lososa. Šalotku, pažitku a kapary také nasekejte najemno a vše smíchejte v míse.
  3. Přidejte olivový olej, limetkovou šťávu, hořčici a sůl a lehce promíchejte. Až do podávání uchovávejte v chladničce.
  4. Až budete pokrm podávat, máte několik možností. Tatarák můžete podávat v pěkné misce na stole jako svačinu s tortillovými chipsy. Překvapivé zpestření letošních Vánoc! Nebo se můžete rozhodnout pro tradiční způsob a podávat ho na talíři, v tom případě doporučujeme podávat k němu topinky nebo okurku jako nízkosacharidovou alternativu. Ozdobte plátkem limetky a trochou čerstvé pažitky.

Hlavní: Vánoční šunka s javorovým sirupem (10 osob)

Proč je tento recept snadný na Vánoce?

Příprava šunky může znít složitě, ale je to mnohem jednodušší, než si myslíte! I ostatní si budou myslet, že je to složité, což znamená, že při servírování této šunky získáte spoustu bodů. Zabere to sice trochu času, ale můžete ji připravit dva dny předem, takže si práci rozložíte a v den přípravy budete mít více času.

Složení:

  • 5 kg šunky s kostí
  • 1 tyčinka skořice
  • 1 lžička zrnek pepře
  • 1 lžička semínek koriandru
  • 2 bobkové listy
  • 25 hřebíčků

Na polevu:

  • 200 ml ahornsiroop
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky

Co dělat:

  1. Vložte šunku do velké pánve a přidejte studenou vodu tak, aby byla šunka téměř celá ponořená. Přidejte bylinky a bobkový list. Vodu přiveďte k varu. Když voda vře, ztlumte oheň. Nechte vařit přibližně 1 hodinu a 50 minut. Když se voda odpaří, znovu přilijte vroucí vodu. Pokud se na vodě objeví pěna, seberte ji.
  2. Tekutinu z vaření opatrně vylijte. Můžete ji uchovat a použít jako základ do polévky, pokud chcete. Troubu nastavíte na 190 stupňů (170 u horkovzdušné trouby nebo nastavení 5 u plynové trouby). Nechte šunku chvíli vychladnout, zatímco se trouba zahřívá. Šunku vložte do velkého pekáče. Odřízněte kůži tak, aby všude zůstala rovnoměrná vrstva tuku. Do tuku udělejte zářezy, které provedete křížovým řezem. Rozložte hřebíčky na šunku a vložte je do masa. Šunku můžete dokončit hned, jak je popsáno v dalším kroku, nebo ji můžete uložit do lednice až na dva dny.
  3. V míse smíchejte ingredience na omáčku. Polovinu omáčky nalijte na šunku a pečte v troubě 15 minut. Nyní šunku opět vyjměte z trouby a přelijte ji zbytkem omáčky. Šunka se opět vloží do trouby na 35 minut. Mezitím maso ještě třikrát nebo čtyřikrát vyjměte a znovu šunku přelijte šťávou z pečení a omáčkou, aby se dobře vsákla do masa. Mezi tím maso otočte, aby se rovnoměrně propeklo. Když je šunka hotová, nechte ji před krájením alespoň 15 minut odstát. Šunku můžete sníst ihned, ale co se může hodit i v rušném svátečním období, může také stát dva dny v lednici a pak se podává studená. To je stejně chutné!

Příloha: Pečené brambory s křupavou slaninou (pro 10 osob)

Proč je tento recept snadný na Vánoce?

Jedná se o snadný vánoční recept, protože než se pokrm dostane na stůl, je třeba provést jen několik úkonů. Uvaříte brambory a pak je dáte do trouby, jinak vás čeká jen málo práce. Za poměrně krátkou dobu a bez větší námahy budete mít na stole slavnostní přílohu.

Složení:

  • 1,5 kg brambor
  • 200 gramů proužků slaniny
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 150 gramů parmazánu
  • 70 gramů jemně nasekané petrželky

Co dělat:

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů a gril nastavte na nejnižší stupeň.
  2. Brambory dobře omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Vložte je do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Přidejte malou lžičku soli a vařte 12-15 minut nebo dokud je nebudete moci snadno prokrojit nožem. Brambory nepřevařujte, neměly by se rozpadat. Slijte je a dejte na chvíli stranou.
  3. Zatímco se brambory vaří, nakrájejte plátky slaniny podélně na proužky. Poté je opět nakrájejte na plátky na šířku, až vám zůstanou kousky o délce asi 1,5 cm. Slaninu smažte, dokud není sotva křupavá. Slaninu nechte okapat na kuchyňském papíře. Tuk ze smažení si schovejte na později.
  4. Olivový olej a tuk ze slaniny rozetřete na pekáč. Brambory položte do sáněk vnitřkem dolů. Podle chuti je osolte a opepřete. Brambory pečte v troubě, dokud nebudou mít křupavý povrch, což je asi 35-40 minut.
  5. Brambory vyjměte z trouby a podávejte s čerstvou petrželkou a parmazánem.

Dezert: Tiramisu s twistem (pro 10 osob)

Proč je tento recept snadný na Vánoce?

Samozřejmě se můžete donekonečna zabývat rozdělováním vajec a šleháním bílků pro dokonalé tiramisu. Pokud se to povede, je to zábava, ale pokud se to nepovede, strávíte tím obrovské množství času. Co můžete také udělat, je trochu ho vylepšit. U tohoto receptu na tiramisu přidáváte vzdušnou šlehačku, což znamená, že se nepoužívají bílky. Je to mnohem rychlejší a úspěch zaručen. A je pravděpodobné, že si toho vaši hosté ani nevšimnou.

Složení:

  • 4 šálky espressa nebo kávovar na čtyři šálky silné kávy.
  • 2 lžičky cukru krupice
  • 50 ml amaretta nebo jiného likéru, který máte rádi
  • 1 Panettone, italský vánoční chléb. Pokud není k dispozici, přidejte sušenky ladyfinger.
  • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a s vyškrábanými semínky
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 200 ml šlehačky ušlehané tak, aby se po vyjmutí šlehače nebo mixéru z mísy vytvořily malé kopečky.
  • Kakaový prášek
  • Hořká čokoláda, nastrouhaná na ozdobu

Co dělat:

  1. Ve velké míse smíchejte espresso, cukr krystal a amaretto. Panettone nakrájejte na centimetr široké plátky a přidejte je do kávové směsi. Nechte ji dobře rozležet.
  2. V jiné míse smíchejte vanilková semínka, mascarpone a moučkový cukr. Přidejte šlehačku a jemným mícháním promíchejte.
  3. Polovinu panettone vložte do velké mísy. Na ni dejte polovinu směsi mascarpone. Pak následuje poslední vrstva panettone a poslední vrstva mascarpone.
  4. Nakonec je potřete vrstvou kakaového prášku a dejte asi na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním přidejte další vrstvu čokoládových hoblinek. Vychutnejte si svůj pokrm!

Hledáte krásné doplňky do kuchyně nebo dekorace na vánoční stůl? Následující předměty se budou na vaší štědrovečerní večeři skvěle vyjímat!

Unikátní chladič lahví

Unikátní chladič lahví

Ryté karafy

Ryté karafy

Olivový olej s vlastní etiketou

Olivový olej s vlastní etiketou

Blog

Blog